Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

OMS: Varianta indiană de SARS-COV-2 a fost detectată în cel puţin 17 ţări

Variantă indiană a coronavirusului, suspectată că ar fi scufundat India într-o criză sanitară majoră, a fost detectată în cel puţin 17 ţări. Anunțul alarmant vine din partea reprezentanților Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citați de presa internațională.

Varianta B.1.617, mai frecvent cunoscută sub numele de varianta indiană pentru că prima dată a apărut în India, a fost detectată în peste 1.200 de secvenţe de genom, în “cel puţin 17 ţări”.

“Majoritatea secvenţelor descărcate în baza de date provin din India, Regatul Unit, SUA şi Singapore”, au afirmați oficialii OMS, potrivit Agerpres.

În ultimele zile, varianta a fost semnalată, de asemenea, în mai multe ţări europene (Belgia, Elveţia, Grecia, Italia).

Această mutație are o rată de creştere mai mare decât alte variante care circulă în India și arată o contagiozitate mai mare, adică este mai periculoasă și capabilă să scape imunizărilor vaccinale.

Specialiștii OMS au subliniat că și alte variante aflate în circulaţie în prezent sunt extrem de contagioase, dar combinaţia acestor doi factori este alarmantă pentru evoluția epidemiei în India.

“Cercetări suplimentare” mai ales cu privire la contagiozitatea, severitatea şi riscul reinfectării cu varianta indiană “sunt necesare urgent” pentru a înţelege rolul pe care îl joacă în criza sanitară din India, au concluzionat specialiștii formului mondial al sănătății.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co