Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

OMS: Nivel ”alarmant” de transmitere în Europa a noului coronavirus

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății trag un nou semnal de alarmă! Nivelul de transmitere a COVID-19 este “alarmant” în Europa, iar perioada de carantina trebuie să rămână d e 14 zile!

Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa (sursa:agerpres.ro)

“Cifrele din septembrie ar trebui să servească drept un apel de trezire pentru noi toţi” în întreaga Europă, unde numărul de cazuri noi este acum mai mare decât cel înregistrat în martie şi aprilie”.

Organizaţia ONU a exclus, de asemenea, scurtarea perioadei de carantină recomandată de 14 zile pentru toţi cei care s-au aflat în contact cu persoane testate pozitiv cu COVID-19.

În Franţa, durata de izolare a fost redusă la şapte zile în caz de contact. Ea este de zece zile în Marea Britanie şi Irlanda, iar mai multe ţări europene, precum Portugalia şi Croaţia, iau în considerare reducerea acesteia.

Zona OMS din Europa, care include 53 de ţări, inclusiv Rusia, numără aproape 5 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 227.000 de decese legate de coronavirus.

Ca urmare a apariţiei unui nou val al epidemiei şi a creşterii capacităţilor de testare faţă de valul din martie-aprilie, numărul cazurilor zilnice înregistrate este în prezent de 40.000 până la 50.000, faţă de un vârf zilnic de 43.000 pe 1 aprilie.

Noul număr record datează din 11 septembrie, cu aproximativ 54.000 de cazuri înregistrate în 24 de ore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co