Stiri

OMS: Izolarea populației nu este suficientă pentru a combate coronavirusul!

Ţările nu pot să-şi blocheze pur şi simplu populaţia pentru a învinge coronavirusul!

Astfel, izolarea persoanelor nu este suficientă pentru a combate noul virus!

O spune chiar expertul în situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan.

Acesta a mai spus că sunt necesare şi măsuri de sănătate publică pentru a evita reapariţia virusului.

Mike Ryan, expert în situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii


Pericolul existent chiar acum, cu restricţiile … este că dacă nu punem în aplicare măsuri puternice de sănătate publică, atunci când restricţiile de circulaţie şi blocajele vor fi ridicate pericolul este că boala va reveni.”

O mare parte din Europa şi Statele Unite au urmat exemplul Chinei şi al altor ţări asiatice şi au introdus restricţii drastice pentru a lupta împotriva noului coronavirus.

Majoritatea lucrătorilor au fost sfătuiţi să lucreze de acasă, în timp ce şcolile, barurile, pub-urile şi restaurantele s-au închis.

Expertul în situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a mai spus că Singapore, China şi Coreea de Sud, care au combinat restricţiile cu măsuri riguroase pentru a testa orice posibil suspect, au oferit un model pentru Europa, despre care OMS a spus că a înlocuit Asia ca epicentru al pandemiei.

Mai multe vaccinuri sunt acum în curs de dezvoltare, dar doar pentru unul au fost începute teste clinice în Statele Unite. Întrebat cât timp va dura înainte să existe un vaccine împotriva noului virus, Mike Ryan a spus că oamenii trebuie să fie realişti.

“Trebuie să ne asigurăm că este absolut sigur … vorbim de cel puţin un an. Vaccinurile vor veni, dar trebuie să ieşim şi să facem ceea ce trebuie să facem acum”, a punctate expertul în situații de urgență OMS.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co