Stiri

Olimpicii naţionali ar putea să devină automat studenţi

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, marţi, la o dezbatere în Camera Deputaţilor, că doreşte ca toţi câştigătorii olimpiadelor naţionale, până la nivel de menţiune, să intre în universităţi fără a susţine probele de examen.

 

”Aş dori să vă spun, în premieră, că doresc să lansez în premieră publică idei legate de organizarea şi finanţarea olimpiadelor naţionale şi a concursurilor pentru elevi, în viitorul an şcolar. Ideile pornesc de la faptul că câştigătorii acestor olimpiade, până la menţiune, pot să fie înmatriculaţi la universităţile româneşti, fără concurs”, este declarația ministrului Educației, Valentin Popa.

Acesta a declarat că va propune ca fazele judeţene ale olimpiadelor să se desfăşoare la fel ca examenul de Bacalaureat. El vrea ca subiectele să fie unice, iar corectura să se facă pe județe diferite.

Totodată, acesta a menționat că își dorește ca numărul participanților la faza naţională să ajună la peste 60 de elevi, câștigători ai fazelor județene. Valentin Popa ar vrea ca acestora să li se alăture între 13 și 18 elevi din clasamentul național.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co