Stiri

O zi fără autoturisme în Capitală

Consilierii municipali ALDE au depus un proiect de hotărâre care prevede ca Bucureștiul să aibă o ‘Zi fără autoturisme’. Dacă textul va primi vot favorabil, această zi va fi 22 septembrie.

Concret, proiectul prevede ca, în intervalul orar 10.00-18.00, să nu se circule cu maşina în Bucureşti, decât în situaţii prevăzute clar.

Acesta însă se pare că nu a mai avut loc.

De data aceasta, proiectul ar urma să interzică circulația vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculelor electrice cu două, trei sau patru roţi. Vor fi exceptate de la această prevedere: ambulanţele, autovehiculele echipajelor de intervenţii SMURD, pompierilor, poliţiei, jandarmeriei, poliţiei locale, precum şi cele ale altor instituţii şi servicii publice aflate în misiune. Vor mai putea circula, cu condiţia de a respecta o limită de 30 km/h, vehicule de transport în comun, taxi-uri, vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publică, autocarele, precum și cele aparținând persoanelor cu mobilitate redusă sau cu handicap care au un permis și vehiculele corpului diplomatic.

Proiectul mai prevede, de asemenea, înscrierea Municipiului Bucureşti în competiţia europeană ‘Săptămâna Europeană a Mobilităţii’, ce are loc în perioada 16-22 septembrie. Este despre vorba de o iniţiativă care încurajează oraşele să introducă şi să promoveze măsuri de transport durabil şi să invite oamenii să încerce alternative la utilizarea autoturismului.

În 2017, un număr de 1.352 de oraşe au organizat ‘Ziua fără autoturisme’. Semnatarii mai arată că, în contextul preluării de la 1 ianuarie 2019 a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, susţinerea proiectelor europene, prin votul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, reprezintă ‘un semnal important atât pentru celelalte oraşe din România, cât şi pentru celelalte state membre cu privire la angajamentul nostru european’.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co