Stiri

O nouă rundă de testări a sistemului RO-ALERT

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă începe o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT, la nivel naţional, timp de două săptămâni.
Astfel, de marți și până pe 26 iulie, românii trebuie să se aștepte la primirea mesajelor RO-ALERT.
Activitatea de testare a sistemului are scopul de a examina funcţionarea acestuia, prin transmiterea unor mesaje de test.
Acestea vor fi de tipul: “TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie”.
Modurile de afişare şi sunetele de avertizare sunt diferite în funcţie de modelele telefoanelor.
Pentru a primi mesajele transmise de IGSU şi structurile sale teritoriale, cetăţenii trebuie să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.
Din momentul operaţionalizării sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) şi până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populaţiei, în situaţii reale.
Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundaţii sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezenţa unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urşi), toate aceste situaţii au impus avertizarea cetăţenilor din zonele vizate, în timp real, prin sistemul RO-ALERT.
Astfel, populaţia a fost informată de existenţa pericolului imediat şi a putut adopta măsurile de autoprotecţie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co