Stiri

O nouă metodă de a combate țânțarii: muzica electronică!

Sezonul estival se apropie și odată cu el ne invadează și țânțarii. Sunt mai multe metode de a-i combate, spray-uri, creme, pastile etc, însă ceea ce au descoperit oamenii de știință recent le întrece pe toate: o anumită muzică le vine de hac insuportabilelor insecte!

Sunetul în general este crucial pentru reproducerea, supravieţuirea şi menţinerea populaţiei multor animale.

Cercetătorii au supus adulţii din specia cunoscută sub numele de ţânţar de febră galbenă muzicii electronice pentru a vedea dacă ar putea funcţiona ca un repelent.

Piesa se numește „Scary Monsters and Nice Sprites” și e semnată de Skrillex. Melodia a fost aleasă datorită combinaţiei de frecvenţe foarte mari şi foarte scăzute.

Oamenii de ştiinţă au declarat că „apariţia activităţii de hrănire cu sânge a fost mai mică în timp ce muzica era redată”.

De asemenea, ţânţarii expuşi cântecului au participat „în activităţi sexuale mult mai rar” decât ţânţarii care nu au ascultat muzică.

O astfel de muzică poate întârzia, așadar, atacul gazdelor și oferă noi modalităţi de dezvoltare a măsurilor de protecţie personală bazate pe muzică şi de control al bolilor cauzate de Aedes.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co