Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

O nou criză de medicamente

Mai mulţi părinţi ai copiilor care suferă de imunodeficienţă primară, o boală genetică rară, au protestat în faţa Ministerului Sănătăţii pentru că statul nu mai asigură tratamentul pacienţilor. Acum, în România mai sunt doar câteva fiole care trebuie împărţite la sute de pacienţi. Ministrul le-a spus părinţilor că va căuta imunoglobulină în Bulgaria. România are un acord cu ţara vecină, care ne permite să împrumutăm medicamente pe care noi nu le mai avem.

În lipsa tratamentului, există riscul să apară infecţii care pot fi fatale, aşa că unii părinţi şi-au retras copiii de la şcoală.

“Sunt minţită (…) Ministerul nu ne ajută cu nimic, ne ia şi tratamentul vital (…) E ca şi cum ai lua sângele la copii”, acuză o mamă.

La protest au participat chiar şi cadre medicale.

Potrivit autorităţilor, tratamentul lipseşte din cauza problemelor de producţie. Zilele trecute au găsit 6.000 de fiole dintr-un anumit tip de imunoglobulină, dar au aflat ieri de la medici şi pacienţi că acestea se folosesc doar în cazul unor complicaţii. Aşadar, problema nu e rezolvată.

Ministrul verifică dacă firmele sunt responsabile pentru această criză.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co