Stiri

O chitară de-a lui Eric Clapton, tranzacționată cu 600.000 de dolari!

625.000 de dolari, o sumă considerabilă chiar și pentru cei mai înstăriți oameni ai Planetei, dar când devine prețul de tranzacție al unei chitare de colecție, lucrurile se schimbă radical. De altfel, aceasta este și cea mai mare valoare obţinută în cadrul unei licitaţii consacrate legendelor rock-ului, care s-a desfăşurat la New York. Încasările totale sunt fabuloase, de aproape 5 milioane de dolari!

Vedetă a acestei licitaţii, dar şi pe internet, instrumentul muzical este o chitară acustică, Martin D-45, folosită de Eric Clapton în 1970, în timpul unui prim concert live al grupului său Derek şi Dominos. Piesa de colecție fusese estimată între 300.000 de dolari şi 500.000 de dolari, dar a depășit iată toate așteptările!

Preţul său de vânzare rămâne însă mult mai mic decât recordul obţinut pentru o chitară, de 6 milioane de dolari!, atins de o semi-acustică la care a cântat solistul de la Nirvana, Kurt Cobain, în timpul celebrului concert din 1993.

Legendă vie a muzicii rock, Eric Clapton a stârnit controverse încă de la începutul pandemiei de coronavirus. El a susținut opinii împotriva vaccinării şi lockdown-urilor.

În cadrul acesleiași licitaţii au fost vândute aproxiamtiv 1.000 de loturi şi diverse obiecte care au aparţinut la un moment dat unor nume mari ale muzicii precum The Beatles, Michael Jackson, Amy Winehouse, Madonna, Elvis Presley şi The Rolling Stones.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co