Stiri

Numărul de noi cazuri de coronavirus în România, în crestere: 238!

Alte 238 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore, ceea ce însemană cea mai semnificativă creștere de după relaxarea măsurilor de circulație. Astfel, numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 19.907, a anunţat, joi, la ora 13.00, Grupul de Comunicare Strategică

1.299 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat, iar la Terapie Intensivă mai sunt internaţi 153 de pacienţi.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate şi externate.

Comunicat Grupul de Comunicare Strategică
“Având în vedere numărul de cazuri nou confirmate, care se situează peste media ultimei săptămâni, atragem atenţia asupra respectării cu rigurozitate a normelor de conduită sanitară şi de prevenire a răspândirii noului coronavirus, cu precădere a celor referitoare la purtarea măştii în spaţii închise, evitarea contactului, igienizarea frecventă a mâinilor şi păstrarea distanţei faţă de alte persoane”.

Cele mai multe cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus se mențin în judeţele Suceava – 3.552 şi în Bucureşti – 2.145. Număr ridicat se mai înregistrează în Neamţ – 893, Botoşani – 796și Braşov – 794.
Peste 2.300 de persoane mai sunt în carantină instituţionalizată pe teritoriul României, iar alte peste 96.000 sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medical.
Până acum, la nivel naţional, au fost prelucrate 472.850 de teste.
Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.000 de lei, ca urmare a încălcării măsurilor privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost constatate două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar 88 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile.

Încă opt români infectaţi cu noul coronavirus au murit în Marea Britanie, iar numărul total al deceselor concetățenilor din afara ţării, din cauza COVID-19, a ajuns la 114.
În total, 3.084 de români din Diaspora au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2!
Pe plan global, sunt peste 6,2 milioane de persoane care s-aun infectat cu noul coronavirus și aproape 380.000 de decese

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co