Stiri

Număr mare de infectări cu SARS-COV-2 la Tokyo, în prag de JO

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice, situația sanitară din Tokyo nu este deloc îmbucurătoare. S-a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus în aproape două luni, potrivti Agerpres.

Oficialii metropolei au raportat miercuri 920 de noi cazuri de COVID-19 în decurs de 24 de ore. Este cel mai mare număr zilnic după 13 mai, când capitala Japoniei a înregistrat peste 1.000 de noi infectări.

Creşterea ratelor de infectare alimentează îngrijorarea multor locuitori care se tem că Jocurile Olimpice ar putea deveni un eveniment care facilitează răspândirea bolii. Cu toate acestea, organizatorii au dat asigurări că totul se va desfăşura în siguranţă.

Tokyo se află în prezent într-o stare de semi-urgenţă, în vigoare până pe 11 iulie, după ce au fost ridicate reguli mai stricte pe 20 iunie.

Guvernul nipon intenționează, însă, să extindă starea de semi-urgenţă cu încă o lună, ceea ce ar însemna că măsura va fi în vigoare în timpul Jocurilor Olimpice, carevor începe pe 23 iulie.

În privința accesului spectatorilor, autoritățile locale, alături de responsabilii CI), vor lua o decizie în zilele următoare.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co