Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Noua taxa auto va fi cuprinsă între 50 și 3000 de euro

Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul ‘poluatorul plăteşte’, a declarat recent ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

“Vreau să precizez că nu este vorba despre nicio taxă de timbru care ar putea să fie lansată în perioada următoare. Nu facem niciodată promisiuni sau lansăm în spaţiul public lucruri care să nu fie adevărate şi lucruri care să nu fie fundamentate. Vă rog să luaţi de bun numai ceea ce că comunic eu şi cred că v-aţi obişnuit că sunt un om extrem de corect şi nu vorbesc niciodată din ceea ce mi se spune şi din ceea ce văd, ci din ceea ce scrie la lege”, a spus Gavrilescu.

Taxa auto va fi reintrodusă, cel mai probabil, la începutul verii, ea urmând a fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a maşinii.

Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

Mașinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro și 2.500 – 3.000 de euro. Pentru stabilirea cuantumului taxei vor fi luate în calcul coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon.

Noua taxă auto de care se vorbea anul trecut presupunea un mod care se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule din 2018. Aceștia va trebui să plătească noua taxă auto chiar dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau altă taxă auto pentru mașină.

În 2017, în România au fost înmatriculate peste 630.000 de mașini vechi.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co