Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Nou record de infectări cu SARS-COV-2 în România, în 24 de ore: 19.685

Autoritățile sanitare române au raportat din nou aproape 20.000 de infectări în 24 de ore și s-a înregistrat, astfel, un nou record în materie la nivel național, de la începutul pandemiei de coronavirus.

Rata de pozitivare a zilei este de aproape 32%, după ce au fost anunțate 19.685 de cazuri noi la peste 62.000 de teste realizate. Capitala este iarăși cap de listă în privința comntagierilor, cu 2.523, urmată de Timiş – 1.218, Constanţa – 988 și Cluj – 845.

În actualul context epidemiologic, preşedintele Senatului spune că obiectivul actual este acela de a avea mai puţine persoane infectate cu COVID-19 și nu trebuie să ne învârtim în jurul certificatului verde.

Încidența a trecut în București de 11 cazuri la mia de locuitori, în creştere continuă de trei săptămâni. Cea mai mare rată de infectare la 14 zile este în Cluj, peste 16, dar și în Timiş și Ilfov.

De altfel, doar judeţul Mehedinţi mai este în scenariul verde, șapte judeţe sunt în galben, iar restul în zona roție de COVID.

Numărul extrem de mare de infectări din ultimele zile se resimte și în spitale, unde sunt peste 7.000 de pacienți infectați cu SARS-COV-2. Dintre acestia, 650 au nevoie de îngrijiri speciale, la ATI. Printre ei sunt și şapte copii.

În ultimele ore, 44 de români au pierdut lupta cu boala, 27 de bărbaţi şi 17 femei, mjoritatea cu probleme cronice de sănătate și neimunizați.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co