Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Nor de praf saharian și vijelii în România. Județul Botoșani, serios afectat

Un nor masiv de praf saharian a ajuns, marți, în România. Depunerile de particule observate în județul Botoșani, în prima parte a zilei, au învăluit totul în jur și au redus drastic vizibilitatea.

Furtuna de praf a acoperit localitatea Dângeni, iar la un moment dat ziua s-a transformat în noapte, potrivit martorilor oculari.

Județul Botoșani, alături de cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei s-a aflat, marți, sub atenționare cod portocaliu de vijelii. Celelalte zone ale țării, cu excepția părții de vest a teitoriului, se află, până la ora 23.00, sub cod galben de intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.

Masa de aer încărcată cu praf ,venită dinspre nordul Africii către Europa, a început să fie resimțită de luni seara în România și a putut fi observată în zonele şi intervalele în care a plouat.

Pe de altă parte, în România, ca în întreaga Europă, se înregistrează diferențe termice foarte mari, provocate de întâlnirea dintre transporturile de aer foarte rece dinspre Arctica și cel cald – umed dinspre Mediterana.

În România, fenomenul se va manifesta prin scăderi drastice de temperatură, chiar de la 12 ore la alte 12 ore, de până la 15 grade într-o regiune, potrivit specialiștilor.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co