Stiri

Noi proteste faţă de OUG pe legile justiţiei

Câteva zeci de magistraţi au protestat astăzi pe scările Curţii de Apel Bucureşti, faţă de prevederile OUG de modificare a legilor justiţiei.

Aceştia au precizat că sunt nemulţumiţi că nu au fost consultaţi privind ultimele modificări legislative şi cer abrogarea Ordonanţei.

Asta în ciuda faptului că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că se va întâlni cu premierul Dăncilă pentru a-i prezenta modificările la actul normativ, respectiv abrogarea articolului 54 ce prevede ca şi un judecător să poată candida la şefia unui parchet.

Totodată, aceştia condamnă şi faptul că nu au fost consultaţi înainte ca Ordonanţa să fie adoptată de către Guvern.

Și procurorii din Constanţa au protestat, din nou, astăzi, tot faţă de modificările aduse Legilor Justiţiei prin Ordonanţa de Urgenţă.

La acţiune au participat, în premieră, şi magistraţi de la toate instanţele constănţene şi avocaţi din Baroul Constanţa.

Totodată, peste 120 de magistraţi au protestat în faţa Palatului de Justiţie Cluj. Aceștia au primit mărţişoare din partea unui băieţel al unui reprezentant #rezist.

Judecătorul Cristi Dănileţ a spus că judecătorii cer preşedintelui CSM să sesizeze CCR legat de un conflict între Guvern şi autoritatea judecătorească.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co