Stiri

Noi proteste ale angajaților din penitenciare. Ei revendică modificarea statutului

Sindicaliștii reprezentând peste 9.000 din cei 13.000 de angajați din penitenicare continuă acţiunilor de protest declanşate în luna aprilie. Ei solicită, printre altele, adoptarea statutului poliţistului de penitenciare şi plata orelor suplimentare.

Sorin Dumitraşcu, preşedinte al Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor, are în aceste zile mai multe discuții la Ministerul Justiţiei, cu Ana Birchal,  despre deficitul cronic de personal şi problema resurselor bugetare care au declanşat proteste în sistemul penitenciar din România.

„A fost vineri o primă întâlnire, astăzi şi mâine sunt două alte întâlniri în care vom încerca să identificăm soluţii şi vom încerca să detensionăm această stare tensionată dintre angajaţii din penitenciare şi Ministerul Justiţiei şi Administraţia Penitenciarelor”.

Acesta mai spune că, spre deosebire de Tudorel Toader, Ana Birchall i-a contactat direct pe reprezentanţii sistemului, la câteva zile dupa ce a fost instalată şi a propus o serie de întâlniri pe tema problemelor din penitenciare.

El a subliniat faptul că protestele nu afectează siguranţa detenţiei, având în vedere că acestea se fac cu personal ce vine din timpul liber, iar ceilalţi angajaţi aflaţi în serviciu asigură deopotrivă paza, supravegherea şi escortarea deţinuţilor.

Sindicaliștii amenință cu organizarea unui protest de amploare în Piaţa Victoriei cu peste 3.000 de participanţi, în iunie, dacă problemele lor nu vor fi soluționate.

Totodată, sindicaliştii precizează că vor face mitinguri succesive, in fiecare zi de luni, miercuri şi vineri, în toate unităţile din sistemul penitenciar. Nu exclud nici blocarea sau întârzierea

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co