Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Noi proiecte pentru Legea educației

Noul ministrul, Liviu Pop, dorește noi modificări pentru Legea educaţiei. În primul rand vorbește despre intoducerea bacului diferențiat. Această măsură ar putea preveni abandonul şcolar. Totodată dorește să se păstreze evaluările, cu speranţa că orientarea corectă a elevilor spre studiu sau meserie va rezolva altă problemă.
Odată ce noua lege a educaţiei ar fi adoptată, punerea ei în aplicare ar putea dura cel mult patru ani. Ministrul Liviu Pop promite şi că legea va fi mai întâi discutată cu experţii în educaţie, cu mediul de afaceri, dar şi cu părinţii.
O altă propunere a ministrului se referă la miile de profesori necalificații care ar putea fi scoşi din sistem la toamnă. Astfel, sistemul de învăţământ ar oferi copiilor şanse egale de pregătire reală, indiferent că sunt la sat sau la oraş. Din tot sistemul bugetar, doar în învăţământ există personal necalificat.
Acesta a recunoscut, însă, că întâi va trebui să găsească suficient personal calificat pentru a ocupa miile de posturi ocupate acum de suplinitori.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co