Stiri

Noi cazuri de rujeolă

Aproape o sută de noi cazuri de rujeolă s-au înregistrat în ultima săptămână, cele mai multe, respectiv 20, în judeţul Mureş. Alte patru judeţe au avut peste zece cazuri confirmate prin analize de laborator, dar nu s-a mai înregistrat niciun deces. Numărul total de cazuri înregistrate depăşeşte 9.800 de la debutul epidemiei.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numarul total de cazuri de rujeolă înregistrate în Romania este 9.822, 94 fiind confirmate doar în ultima săptămână.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile în ultima săptămână nu a fost înregistrat niciun deces, numărul acestora fiind de 35 de la debutul epidemiei, în urmă cu un an. Cele mai multe decese, respectiv nouă, s-au înregistrat în judeţul Timiş unde sunt, de altfel, şi cele mai multe cazuri confirmate – 1.228. S-au mai înregistrat şapte decese în Dolj, şase în Arad, trei în Caraş-Severin şi câte unul în Bihor, Braşov, Cluj, Călăraşi, Neamţ, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

S-au înregistrat cazuri de rujeola în 41 de judeţe, Tulcea fiind singurul judeţ fără niciun caz. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinţi îşi vaccinează copiii.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co