Stiri

Noi cazuri de hepatită cu origine necunoscută la copii în Marea Britanie

Autorităţile sanitare britanice sunt în alertă! Au fost confirmate, vineri, alte 20 de cazuri de hepatită de origine necunoscută la copii de sub 10 ani. Astfel, bilanţul total a urcat la peste 220 în această ţară, relatează agențiile internaționale de presă.

Aproape treisferturi dintre aceste cazuri au fost confirmate în Anglia și, din fericire, nu s-a semnalat niciun deces, potrivit Agenţiei britanice pentru securitate sanitară.

Majoritatea cazurilor corespund minorilor cu vârsta sub 5 ani, care iniţial au prezentat simptome de gastroenterită urmate de icter.

Specialiștii din această țară au informat că studiile sugerează “asocierea cu un adenovirus şi că se explorează această legătură, alături de alţi factori care ar fi putut interveni, precum infecţii prealabile inclusiv cu COVID-19”, relatează Agerpres.

“Probabilitatea ca minorii să dezvolte hepatită continuă să fie extrem de scăzută. Menţinerea măsurilor de igienă şi de a se asigura că micuții se spală bine pe mâini ajută la reducerea răspândirii multor infecţii comune, inclusiv adenovirusul”, au mai subliniat medicii britanici.

Peste 350 de cazuri de hepatită misterioasă la copii s-au înregistrat în ultima perioadă, atât în Europa, cât și în America.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co