Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Noi cazuri de coronavirus în România. Sute de persoane izolate la domiciliu în Capitală

Fiul, nora și nepotul bărbatului de 60 de ani confirmat marți cu noul coronavirus au fost testați și ei pozitiv și sunt internați la Spitalul “Victor Babeş”.

Ancheta epidemiologică a DSP corntiună. Se impun măsuri sporite de dotare a spitalelor, Ambulantei, SMURD – ului, DSP cu toata aparatura și tratamentele necesare, igienă, dezinfecție, evitarea locurilor aglomerate, închiderea tuturor școlilor și grădinițelor până după Paște, interzicerea evenimentelor culturale, sportive, de orice natură, a precizat Gabriela Firea, edilul Capitalei, pe facebook.

Nora bărbatului este angajată a municipalităţii, iar colegii ei au intrat în izolare la domiciliu.

Pe de altă parte, alte 4 cazuri au fost confirmate în Bucuresti, unul este contact al primului infectat din Bucureşti, iar trei sunt cetăţeni care au călătorit în Israel, Germania şi Marea Britanie.

Astfel, numărul cazurilor din București cu noul coronavirus a crescut la 10.

Pacientul de 60 de ani de la Spitalul de Urgenţă “Dimitrie Gerota” din Bucureşti, depistat pozitiv luni la virusul COVID-19, prezintă o stare generală stabilă.

Grupul de Comunicare Strategică

“Bărbatul a fost internat în data de 5 martie, având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite efectuarea testului pentru COVID-19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă”.

nă marți după amiaza erau confirmate în România 25 de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 5 persoane au fost declarate vindecate, iar alte zeci de teste erau în lucru la nivelul întregii țări.

Au fost instituite și noi măsuri pentru combaterea epidemiei de coronavirus pe teritoriul țării. CFR Călători a anunțat că toți cetăţenii români care au plecat din Italia către România şi utilizează transportul feroviar pentru a ajunge în ţară vor intra în carantină sau autoizolare.

Totodată, cetăţenilor străini care utilizează transportul feroviar nu li se va permite trecerea frontierei României de către organele abilitate ale statului român, dacă vin cu escală din Italia.

Totodată, Universitatea Valahia Târgovişte anunţă că va suspenda cursurile din data de 11 martie până pe 23 martie, ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19. Cursuri suspendate sunt și la Facultatea de Medicina Carol Davila din București și SNSPA.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co