Stiri

Nivel alarmant al radiaţiilor în Rusia, după explozia de la poligonul militar

Nivel al radiațiilor de patru până la 16 ori peste valorile normale! Asta au detectat specialiștii  în oraşul Severodvinsk, aflat la 40 de kilometri de poligonul militar unde avut loc recent un  accident produs în timpul testării unui rachete.

Autorităţile ruse au negat, inițial, informaţiile privind o creştere a radioactivităţii în zonă. Potrivit Greenpeace, însă, situația ar fi chiar mai rea, iar nivelul radiaţiilor ar fi crescut chiar şi de 20 de ori.

De altfel, autorităţilede la Moscova au negat în prima fază și că incidentul ar fi unul de tip nuclear. Ulterior, oficialii agenţiei atomice ruse au anunțat că explozia a fost cauzată de o defecţiune la “sursa de energie pe bază de izotopi a unui motor de rachetă cu combustibil lichid”.

De fapt, oamenii de ştiinţă de la Centrului Nuclear Federal din Rusia ar și studiat în poligonul respectiv surse de energie atomică de mici dimensiuni.

Oficiali din cadrul serviciilor americane de informaţii suspectează că accidentul s-a produs în cursul testării unui prototip al unei rachete cu propulsie nucleară, relatează presa internațională.

Aceasta este o rachetă de croazieră anunţată de preşedintele rus Vladimir Putin, în martie 2018, despre care liderul de la Kremlin a afirmat are o “rază de acţiune nelimitată” şi este “invincibilă în faţa tuturor sistemelor antiaeriene şi antirachetă existente şi potenţiale”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co