Stiri

“Nisipuri mișcătoare”, dincolo de Prut. Consiliul Suprem de Securitate, convocat de Dodon

Situația este în continuare tensionată în Republica Moldova și lururile se schimbă de la o oră la alta!

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a semnat marţi un decret prin care a anulat deciziile anterioare ale lui Pavel Filip de a dizolva Parlamentul şi de a organiza alegeri anticipate, anunță presa de peste Prut.

Anunţul a fost făcut după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, convocată într-o nouă componenţă. Membrii au cerut Procuraturii Generale şi Băncii Naţionale a Moldovei să prezinte în regim de urgenţă raportul anchetei asupra aşa-zisului Furt al Miliardului din bănci ale Republicii Moldova, în perioada 2012-2014.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis pe 9 iunie suspendarea temporară a preşedintelui Igor Dodon, întrucât a refuzat să dizolve parlamentul rezultat în urma alegerilor din 24 februarie. Totul în condiţiile în care Legislativul nu a reuşit să formeze în termen de trei luni o coaliţie majoritară care să susţină un nou guvern, iar Pavel Filip, în calitate de premier cu mandatul expirat, a fost desemnat ‘preşedinte interimar’.

Pavel Filip a anunţat duminică dizolvarea Parlamentului şi semnarea decretului prin care a stabilit la 6 septembrie data alegerilor anticipate, după ce Partidul Socialist şi blocul ACUM – care au împreună 61 de mandate de deputat din totalul de 101- au creat o coaliţie şi au învestit un nou guvern, la conducerea căruia a fost numită şefa Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Noul guvern, condus de Maia Sand și reunit în premieră luni, a fost recunoscut, alături de Uniunea Europeană, de Statele Unite, dar și de Federația Rusă. În schimb, a fost invalidat de Curtea Constituţională, care, potrivit unor observatori şi presei de la Chişinău, este aservită controversatului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co