Stiri

Nicolas Sarkozy, condamnat la 3 ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă

Unde-i lege, nu-i tocmeala în Hexagon! Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă!

Doi ani din condamnarea de trei sunt, însă, cu suspendare. Este foarte probabil totuşi ca fostul preşedinte să nu meargă la închisoare, întrucât anul de condamnare cu executare poate fi convertit în arest la domiciliu sau supraveghere cu brăţară electronică, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Tribunalul corecţional a stabilit că a fost încheiat un “pact de corupţie” între fostul preşedinte, astăzi în vârstă de 66 de ani, avocatul său şi un fost înalt magistrat. De altfel, ceilalţi doi acuzaţi sunt și ei condamnaţi la câte trei ani de închisoare, din care doi cu suspendare.

Decizia va deveni definitivă dacă cei trei condamnaţi nu vor face apel.

Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat că a încercat, cu ajutorul consilierului său juridic, în 2014, să afle secrete din anchetă de la Gilbert Azibert, pe atunci avocat general al Curţii de Casaţie, cu privire la o altă investigaţie referitoare la finanţarea campaniei electorale. În schimb, fostul preşedinte i-ar fi oferit sprijin avocatului general în obţinerea unui post în Monaco.

Pe 8 decembrie, Parchetul Naţional Financiar a cerut împotriva lui Sarkozy patru ani de închisoare, din care doi cu executare. S-a considerat că imaginea Preşedinţiei a fost afectată dur de această afacere cu “efecte devastatoare”.

Este pentru prima dată când un fost preşedinte este condamnat la închisoare cu executare în Franţa. În 2011, Jacques Chirac a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar de angajări fictive.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co