Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Nelu Tătaru: Va trebui să prelungim starea de alertă

Ministrul Sănătăţii nu vine cu vești bune pentru români. Nelu Tătaru spune că , a suntem într-o perioadă în care va trebui să prelungească starea de alertă din cauza noului coronavirus.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii

“Suntem într-un moment cu un număr crescut de cazuri de la o zi la alta. Suntem în apropierea unei perioade în care va trebui să prelungim o stare de alertă. Suntem într-un moment în care pregătim începerea unui nou an şcolar şi pregătim o serie de evenimente electorale sau nu ce va, eu ştiu, accentua această manifestare pandemică la sfârşitul acestui an”.
În ceea ce priveşte începerea şcolii,oficialul a afirmat că trebuie observată evoluţia din a doua jumătate a lunii august.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii

“Nu putem şti care este evoluţia de atunci. O previzionăm în contextul în care dacă toată lumea ar respecta regulile, ar trebui să avem o săptămână în care să stabilizăm. Prezenţa măştilor şi a dezinfectantului, chiar dacă ar fi acea distanţare de un metru, credeţi că copiii vor păstra acea distanţare de un metru? Noi trebuie să adaptăm suplimentând cu obligativitatea măştii şi a dezinfectantului, precum şi observarea inclusiv în pauzele dintre ore, precum şi în curtea şcolilor, acolo unde este aglomeraţie”.

În privința programului teraselor, ministrul a spus că acesta va rămâne cum este în prezent, în măsura în care va fi propusă şi prelungirea stării de alertă.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co