Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Mutarea turneului de tenis de la București în Ungaria, blocată de WTA

WTA a blocat mutarea turneului de tenis de la București la Budapesta.

Decizia vine în condițiile în care licența a fost preluată de guvernul condus de Viktor Orban.

Anunțul a fost făcut de Federația de Tenis din Ungaria. Deși proprietarul licenței, Jeno Marky, a semnat un acord cu guvernul maghiar pentru mutarea turneului de la Budapesta, competiția va avea loc și în 2019 la București.

“Din păcate, Federația de Tenis din Ungaria a fost informată de conducerea WTA ca nu l-a autorizat pe Jeno Marky să fie organizatorul unui turneu de tenis în Ungaria în 2019”.

Federația de Tenis din Ungaria susține că vina pentru blocarea mutării turneului la Budapesta o poarta tocmai omaul de afaceri Jeno Marky, care i-ar fi păcălit pe politicienii maghiari că poate muta turneul deși acesta apărea în calendarul WTA si în 2019 la București.

În replică, proprietarul licenței acuză Federatia de Tenis din Ungaria de sabotaj!

Conform regulamentului din tenis, pentru a organiza un turneu WTA este nevoie și de acordul asociației naționale, însă conflictul din Ungaria dintre guvernanți și federație nu a fost privit cu ochi buni de forul mondial.

În ultimii ani, guvernul Orban a investit masiv în sport, iar tenisul a fost, alături de fotbal și polo, o prioritate națională.

În tenisul din Ungaria s-au pompat bani grei, însa în ultima vreme au apărut tot mai multe suspiciuni că oficialii Federatiei au delapidat sume importante, relatează presa maghiară.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co