Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Muntele Everest, recucerit de alpiniști străini, în ciuda pandemiei

Zeci de alpinişti străini au escaladat din nou Everestul! Este pentru prima dată de când guvernul Nepalului a redeschis muntele turiştilor după ce accesul a fost restricţionat anul trecut din cauza pandemiei de COVID-19. Asta în pofida cazurilor recente de coronavirus din tabăra de bază, informează presa internațională.

38 de alpinişti au urcat recent pe cel mai înalt munte din lume, în contextul în care, în luna aprilie, mai mulţi iubitori ai escaladei au fost evacuaţi din tabăra de bază de pe Everest după ce au prezentat simptome de COVID-19. În tot acest timp, Nepalul se luptă cu al doilea val devastator al cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Nepalul a restricţionat accesul pe munte în martie 2020 din cauza pandemiei, însă a redeschis zona pentru sezonul de alpinism din acest an.

Prinţul din Bahrain şi echipa sa au fost printre primii sosiţi după ce Nepal şi-a deschis graniţele pentru alpinişti.

Nepalul se confruntă cu o creştere a numărului de contagieri. În total, ţara a raportat peste 400.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi aproape 3.900 de decese.

Oficialii din China spun că va stabili o “linie de demarcaţie” pe vârful Everestului pentru a evita orice risc de contaminare cu COVID-19, în urma contactului dintre alpiniştii care escaladează muntele din Nepal cu cei care urcă dinspre Tibet, a anunţat media chineză preluată de Agerpres.

Nepalul este ţara care obţine anual venituri de milioane de dolari de la alpinişti. Potrivit oficialilor, aceștia trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test pentru coronavirus înainte de a porni în expediţie pe munte.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co