Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Mortalitatea infantilă, în România

România pierde în fiecare an aproximativ 1700 de nou-născuţi. La fiecare 5 ore, un copil mai mic de un an moare. O arată statistica organizației Salvați Copiii. Țara noastră se menţine pe primul loc în UE, cu o rată a mortalităţii infantile de 8,8 la 1000 de copii născuţi vii în 2014, cauza principală fiind naşterile premature. O treime din aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante- este premisa work-shop-ului de ieri, organizat de Salvați Copiii în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

„Mama și Copilul reprezintă pentru noi o prioritate atât din perspectiva dezvoltării asistenței medicale pentru nou-născuți, a screening-ului prenatal, cât și a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare deopotrivă mamei și copilului. Îmi doresc să abordăm în mod coerent și aplicat o serie de măsuri de dezvoltare și de îmbunătățire a Programului Mama și Copilul, pornind de la obiectivele strategice guvernamentale, de la nevoile reale ale pacienților noștri, dar și de la obiectivele identificate de societatea civilă, implicată în domeniul sănătății mamei și copilului” – a transmis dr. Patriciu Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății.

Cele mai vechi incubatoare din România datează din 1977. Ventilatoarele pentru nou-născuți cele mai vechi, în unitățile de nivelul I datează din anul 2000, însă cele pentru nivelul II sunt din 1966. 13% din maternitățile de nivel I nu dispun de niciun incubator pentru nou-născuții prematur, iar 56% dintre maternitățile de nivel II nu sunt dotate cu ventilator pentru suport respirator. Prin campaniile „Bun venit pe lume” și „Un gest pentru o viață„ Salvații Copiii și-a asumat dotarea cu echipamente medicale a 58 de maternități. Prin formularele 230 și 200, cei care vor să ajute la dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți pot redirecționa 2% din impozitul pe venitul anual. Formularele se găsesc pe site-ul salvațicopiii.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co