Stiri

Modul în care Ministerul Educației clasifică universitățile, contestat de acestea

Universitatea din București, în calitate de membru al Consorțiului Universitaria, se alătură declarației publice lansate de Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca pentru contestarea propunerii Ministerului Educației Naționale privind Metodologia de clasificare și ierarhizare a universităților.

Universitatea din București solicită Guvernului să nu permita denaturarea, de către Ministerul Educației, a realității academice prin clasamente influențate politic și își reafirmă disponibilitatea de a contribui prin toate resursele sale la construcția unui cadru de clasificare a universităților în acord cu bunele practici internaționale. Aceste lucruri se arată într-un comunicat al Universității București.

Pe 18 iulie, Universitatea Babeș-Bolyai a contestat metodologia de clasificare și ierarhizare a universităților românești, propusă de Ministerul Educației Naționale.

UBB a apreciat că metodologia propusă de minister pentru realizarea acestui clasament este “complet greșită” şi că, dacă a fost creată cu rea-intenție, atunci demersul vizează siguranța națională.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co