Stiri

Modernizarea infrastructurii educaţionale

Ministerul Educației își propune consolidarea, reabilitarea, modernizarea și extinderea unităților de învățământ în vederea asigurării condițiilor de siguranță şi de funcționare în şcolile din România.  Totodată, ministerul are în vedere și construirea și reabilitarea de campusuri școlare.

Aceste măsuri sunt prevăzute în proiectul “Strategia privind modernizarea infrastructurii educaționale 2017 — 2023”, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației Naționale. În contextul acestor măsuri, ministerul menționează că peste jumătate dintre elevii din România învață în școli supraaglomerate sau subutilizate.

Astfel, 22% dintre elevi învață în școli supraaglomerate, iar pe de altă parte, aproximativ unul din trei elevi învață în școli care au capacitate excedentară în raport cu numărul acestora.

În proiect se mai precizează că aproximativ 30% dintre școlile din România nu au grupuri sanitare în interior, situație care afectează peste 230.000 de elevi la nivel național.

Totodată, datele arată că situația utilităților este mai bună în grădinițele din mediul urban decât în cele din mediul rural. În același proiect se arată că peste 42% dintre clădirile în care funcționează școli sunt amplasate în zone cu risc seismic ridicat, iar aproximativ o treime dintre aceste clădiri au fost construite înainte de 1963.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co