Stiri

Misterul planează asupra tragediei de la bordul submarinului rus din Marea Barents

Tragedia produsă recent, la bordul submarinului rusesc secret cu propulsie nucleară în Marea Barents, este în continuare învăluită în mister.

Mai mult, incendiul declanşat la bordul submarinului și soldat cu moartea a 14 ofiţeri de marină de grad superior ar fi putut provoca o “catastrofă de proporţii globale”!
Totul dacă echipajul nu ar fi acţionat cu un curaj deosebit, susține Serghei Pavlov, asistent al comandantului marinei ruse.
În comentariile făcute de oficial nu se explică, însă, cum ar fi putut declanşa incendiul o catastrofă mondială, remarcă presa internațională.
Responsabili ruşi au spus doar că echipajul a reuşit să stingă focul şi să izoleze reactorul nuclear al submarinului.

14 ofiţeri de marină, dintre care şapte căpitani de rangul I, şi-au pierdut viaţa în urma incidentului produs pe 1 iulie, la bordul submarinului de cercetare la adâncimi mari. Oficial, acesta studia fundul mării în apropiere de Arctica, potrivit Ministerului Apărării rus.
Responsabilii ruşi au fost acuzaţi că încearcă să ascundă detaliile complete asupra incidentului în care a fost implicată această navă top secret, relateaza Agerpres.
După trei zile de la incident, preşedintele Vladimir Putin a recunoscut doar că la bordul submarinului se afla un reactor nuclear.
Marinarii care au pierit în urma incendiului au fost înmormântaţi sâmbătă la un cimitir din Sankt-Petersburg, în cadrul unei ceremonii la care publicul nu a avut acces.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co