Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ministrul Sănătăţii anunță suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă în București și în țară

În contextul exploziei de noi cazuri de SARS-COV-2 în țară, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunțat că va crește capacitatea pe secțiile ATI, atât în Capitală, cât și în țară. Astfel, la Unitatea de Suport Medical COVID-19, construită prin reamenajarea Sălii Polivalente de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade”, va fi suplimentat numărului de paturi cu încă 20.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii
“În următoarea perioadă se va extinde ca număr de paturi de terapie intensivă – în această săptămână zece, săptămâna viitoare încă zece, ajungem în total la 40 de paturi. Per total, în judeţul Mureş se ajunge la 61 de paturi de terapie intensivă, cu cele de la Sighişoara. Personal va fi detaşat şi din judeţele limitrofe şi din ţară, rămânând ca în următoarea perioadă să putem gestiona cazuri de terapie intensivă, în contextul în care joi, în şedinţă de Guvern, vom avea şi acea Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticul şi oligosimptomaticul vor fi trataţi la domiciliu de către medicul de familie cu suport al medicului specialist, în condiţiile în care vom avea prezenţa simptomatologiei. (…) Aici suplimentăm cu 20 de locuri, la spitalul judeţean cu încă două locuri”.

Ministrul Sănătăţii a mai arătat că, indiferent de evoluţia pandemiei, sistemul medical este obligat să se adapteze la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală şi, din acest motiv, se înregistrează o creştere a capacităţii de testare, a celeide spitalizare şi a paturilor de la Terapie Intensivă.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii
“Ieri am făcut evaluarea pentru Bucureşti şi mai avem încă 112 locuri de terapie intensivă pentru spitalele din Bucureşti, care se operaţionalizează în această săptămână, rămânând ca după evaluările pe care le fac în aceste zile în ţară să mai avem şi la nivelul regiunilor istorice un număr de paturi pe care să le avem în rezervă pentru terapie intensivă în eventualitatea unei evoluţii nefavorabile”.

Totodată, Nelu Tătaru a avertizat autoritățile locale din țară că trebuie urgent să distribuie măștile achiziționate de Guvern către persoanele defavorizate. Prim-ministrul a adăugat că Guvernul are în vedere derularea unei noi proceduri de licitaţie pentru achiziţia de măşti de protecţie destinate persoanelor din categoriile defavorizate.

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban susține că, din evaluările pe care le deţine, ritmul de creştere a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, la nivelul României, se va reduce, ca urmare a măsurilor implementate.

În ceea ce priveşte organizarea alegerilor parlamentare la data stabilită, Ludovic Orban a reiterat faptul acestea “nu reprezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului”, dacă se respectă măsurile şi regulile impuse.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co