Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ministrul Muncii: Pe 25 şi 26 februarie, minerii îşi vor încasa salariile restante

Raluca Turcan a făcut anunțul mult dorit de mineri, la finalul întrevederii cu liderii ortacilor: în zilele de 25 şi 26 ale lunii curente, aceștia îşi vor încasa drepturile salariale restante, dar şi beneficiile restante precum tichetele de masă şi banii de transport.

Guvernul va aloca, astfel, bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la Compania Energetică Hunedoara, care vor acoperi plata salariilor pe trei luni şi alte beneficii.

Ministrul Muncii şi-a exprimat speranţa că soluţiile propuse îi vor determina pe cei 70 de mineri blocaţi în subteran să decidă să iasă la suprafaţă.

Sute de mineri de la toate exploatările din Valea Jiului s-au adunat, luni, în curtea sediului administrativ al Complexului Energetic Hunedoara. Aceștia și-au manifestat solidaritatea cu colegii lor care sunt blocaţi, de şase zile, în subteranul Minei Lupeni.

Conducea Complexului Energetic Hunedoara a precizat că nu mai dispune de veniturile din ajutorul de închidere pentru Mina Lonea, care totalizau 7 milioane de lei pe lună, în condiţiile în care bugetul de salarii se ridică la 12 milioane lei, lunar.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co