Stiri

Ministerul Transporturilor modernizează trecerile la nivel cu calea ferată

Ministerul Transporturilor a lansat, recent, un proiect care prevede modernizarea tuturor trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru a creşte gradul de  siguranță în trafic, atât în cel rutier, cât și în cel feroviar.

Decizia vine în contextul în care statisticile europene situează România şi Bulgaria în topul accidentelor rutiere. În ţara noastră, anual, au loc zeci de accidente în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, printre acestea fiind și cazuri de persoane care și-au pierdut viața din cauza neatenției la volan sau care se aflau în autovehicule care au fost lovite în timp ce treceau peste șinele de cale ferată.

În majoritatea accidentelor petrecute la trecerile peste calea ferată, vinovăția aparține în exclusivitate conducătorilor auto, care ajung să fie răniți sau chiar să-și piardă viața din cauza neatenției, a sentimentului că timpul este de ajuns până la venirea trenului pentru a traversa cu autovehiculul, dar și din cauza faptului că nu mai există bariere care să îi împiedice să treacă la apropierea unei garnituri de tren.

Pentru a rezolva această problemă, proiectul Ministerului Transporturilor cuprinde, printre altele, iluminarea sectoarelor de drumuri naționale la trecerile la nivel cu calea ferată, îmbunătățirea semnalizării rutiere verticale și orizontale a trecerilor la nivel cu calea ferată a drumurilor naționale, prin refacerea marcajelor rutiere și completarea semnalizării verticale, diminuarea posibilităților de nerespectare a regulilor de circulație impuse de către conducătorii indisciplinați prin implementarea unei măsuri tehnice ce va interzice conducătorilor auto să efectueze manevra neregulamentară de depășire.

Costul estimat al proiectului este de aproximativ 35.320.352,20 lei cu TVA, dar, deocamdată, proiectul se află la nivelul de consultare publică.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co