Stiri

Miliardarul Jeff Bezos va zbura în spaţiu, în luna iulie

Oamenii cu foarte mulți bani îți permit aproape orice! Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a anunțat că el, alături de fratele său şi de câştigătorul unei licitaţii, se vor afla la bordul rachetei construite de compania sa care va realiza primul ei zbor în spaţiu cu echipaj uman.

“De când aveam cinci ani, am visat să călătoresc în spaţiu. Pe 20 iulie, voi face acea călătorie cu fratele meu. Cea mai mare aventură, alături de cel mai bun prieten al meu”, a scris miliardarul american într-un mesaj publicat pe Instagram şi însoţit de un videoclip minuţios regizat.
.
Pe 20 iulie, compania de turism a lui Jeff Bezos va trimite pentru prima dată oameni în spaţiu, timp de câteva minute, la bordul unei rachete, iar unul dintre locurile de la bordul vehiculului spaţial a fost scos la licitaţie pentru publicul larg.

Llicitaţia organizată pentru cumpărarea celui de-al treilea loc a ajuns la 2,8 milioane de dolari. Preţul de vânzare ar putea să crească şi mai mult după anunţul făcut de CEO-ul grupului Amazon. Aproape 6.000 de persoane din 143 de ţări au participat la licitaţie, a precizat compania americană. Licitaţia se va încheia pe 12 iunie.

Fondurile obţinute vor fi donate unei fundaţii create de omul de afaceri care are misiunea de a încuraja tinerele generaţii să înceapă cariere profesionale în domeniul ştiinţific, anunță presa internațională preluată de Agerpres.

Racheta va fi lansată pe 20 iulie, iar capsula se va separa de racheta purtătoare când va atinge altitudinea de 75 de kilometri. Își va continua apoi traiectoria până când va depăşi altitudinea de 100 de kilometri.

Pasagerii aflaţi la bordul capsulei vor putea în acel moment să plutească în condiţii de imponderabilitate timp de câteva minute şi să admire curbura Pământului.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co