Stiri

Mii de oameni așteptați la Târgul de Fete de pe Muntele Găina!

Mii de oameni sunt așteptați, în acest weekend, la cea mai mare și mai cunoscută sărbătoare populară din România!
Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2019!
Acesta are o vechime de sute de ani și este organizat anual în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie.
Așa că timp de două zile, în 20 și 21 iulie, organizatorii au pregătit expoziții, spectacole folclorice cu nume mari ale muzicii populare românești, concerte de muzică ușoară, focuri de artificii și petreceri în aer liber.

Sâmbătă seara, de la ora 21:00 vor avea loc recitaluri cu Gino & Band, Trupa COMPACT și DJ Harra cu animatoare. La ora 24:00 va începe focul de artificii, iar petrecerea va continua pe Muntele Găina până târziu în noapte cu discotecă în aer liber și focuri de tabără.
Duminică, Târgul de Fete debutează de dimineață cu un ceremonial solemn la Crucea Iancului de pe Muntele Găina, unde va avea loc o slujbă Te Deum și oficialitățile prezente la eveniment vor depune coroane de flori.
Tot aici va fi deschis și Târgul Național al Meșterilor Populari la care meșteri iscusiți își vor prezenta roadele muncii lor, respectiv obiecte tradiționale pe care continuă să le fabrice prin tehnici vechi de sute de ani.
Programul va continua, bineînțeles, cu un spectacol extraordinar de folclor.
Târgul de Fete este, așadar, o invitație de a respecta și promova portul tradițional, meșteșugurile, tradițiile și obiceiurile noastre unice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co