REGIONAL

Metroul Gara de Nord-Otopeni, licitat în 2017

Gara de Nord

Linia de metrou care va lega Gara de Nord de Otopeni, autostrada Sibiu-Piteşti și drumul expres Craiova-Piteşti vor fi scoase la licitaţie în acest an, au declarat surse guvernamentale citate de B365.ro.

Construcţia liniei de metrou Gara de Nord-Otopeni este evaluată la 1,1 miliarde de euro şi va finanţată tot din fonduri europene.

Două dintre căile rutiere solicitate de doi mari investitori: Renault şi Ford, vor fi scoase la licitaţie în acest an, urmând ca în 2018 să fie demarcate lucrările de construcţie.

“Au fost predate studiile de fezabilitate pentru loturile I şi V ale autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar în intervalul mai-iunie urmează să fie scoase la licitaţie. Loturile II şi III vor fi scoase la licitaţie anul viitor, iar lotul IV până la sfârşitul acestui an”, au precizat, pentru Mediafax, surse guvernamentale.

În total este vorba despre un proiect finanţat din bani europeni, în valoare de 1,8 miliarde de euro.

În ceea ce priveşte autostrada Craiova-Piteşti, care beneficiază tot de finanţare europeană, aceasta va deveni drum expres, fiind reduse astfel costurile cu 20%. Lucrările urmează să fie scoase la licitaţie tot în acest an.

“Estimăm că lucrările de construcţie vor începe în martie 2018”, au precizat aceleaşi surse.

Sursa: B365.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co