Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Medicii rezidenţi se tem că rămân fără burse

Medicii rezidenţi sunt revoltaţi după ce, în câteva judeţe, managerii spitalelor le-au transmis că e posibil să nu-şi mai primească bursele. De vină ar fi legea salarizării. Odată intrată în vigoare, nu ar mai exista bază legală pentru acordarea burselor. Doctorii iau în calcul inclusiv declanşarea unui protest.
Un medic tânăr, care tocmai şi-a început rezidenţiatul în cardiologie are un salariu de 1.600 de lei. Bani la care se adaugă o bursă lunară de 670 de lei. Un rezident la reumatologie primeşte lunar puţin peste 2.000 de lei. Tinand cont de remunerații foarte mici, pentru fiecare medic în parte bursa acordată reprezintă cu adevarat un sprijin finaciar.
Lega salarizării prevede că se abrogă ordonanţa de urgenţă prin care, de la 1 ianuarie 2014, tinerii medici care au salariu mai mic de 3000 de lei primesc bursă de 670 de lei.
Ministrul Sănătății, Florian Bodog, susţine însă că rezidenţi nu vor fi afectaţi pentru că există încă două prevederi legale care permit acordarea burselor. Totuși, dacă se va constata că legislaţia coroborată nu mai permite alocarea celor 670 de lei, Florian Bodog promite ca va da o ordonanţă de urgenţă

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co