Stiri

Medicii de familie vor fi plătiți numai pentru persoanele programate la vaccinare

Medicii de familie vor fi plătiți numai pentru persoanele programate la vaccinare anti-COVID şi monitorizate în intervalul de referinţă, anunță Executivul.

Aceste reglementări vor fi prevăzute într-o Ordonanță de Urgență modificată și completată. Tot în nota de fundamentare a actului normativ se precizează că actualele cabinete medicale care funcţionează în cadrul unor unităţi militare să poată fi organizate ca şi centre de vaccinare.

Pe de altă parte, imunizarea populaţiei cu vaccinul AstraZeneca va începe, în România, de la data de 15 februarie, motiv pentru care vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare.

Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza de miercuri, 10 februarie, şi se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a. Sunt cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea împotriva COVID-19 disponibil în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

În țară, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18 – 55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co