Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Măsuri pentru parinţii cu copii grav bolnavi

Măsuri extrem de importante luate de cei din Guvernul Mihai Tudose în privinţa părinţilor care au în îngrijire copii grav bolnavi. Acestia pot beneficia de concediu medical și de indemnizație pentru îngrijirea lor până la vârsta de 16 ani, în condițiile în care, până acum, limita de vârstă a copilului era de 7 ani, potrivit unei ordonanțe de urgență adoptată de Guvern în sedința de azi.

Lista acestor afecţiuni grave se va stabili de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii și va fi prevăzută în Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005.

De asemenea, actul normativ adoptat  simplifică procedura de acordare a certificatelor de concediu medical pentru situaţiile în care asiguraţii beneficiază de concediu medical pentru îngrijirea copilului bolnav.

De asemenea s-a reglementat și posibilitatea acordării indemnizației de maternitate stabilite în raport cu toate veniturile pe baza cărora s-a calculat și plătit contribuția pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co