Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Măsuri pentru fluidizarea traficului din oraş

Reintroducerea semafoarelor cu cifre luminoase, regula “fermoarului” sau posibilitatea efectuării curbei la dreapta chiar dacă semaforul arată culoarea roșie sunt cele trei propuneri pe care le face Inițiativa pentru Competitivitate – INACO în vederea fluidizării circulației în Capitală.
Prima dintre cele trei soluții propuse de președintele INACO, Andreea Paul, și de Bogdan Dumitrescu este posibilitatea efectuării curbei la dreapta în intersecțiile semaforizate chiar dacă semaforul arată culoarea roșie. Aceasta, doar după acordarea priorității tuturor mașinilor care circulă “pe verde”.
O altă recomandare este “regula fermoarului”, aplicată în țări precum Germania, care ar permite eficientizarea circulației de pe străzile secundare.
În ce privește semafoarele cu cifre luminoase, care indică timpul rămas până la schimbarea culorii, acestea au existat și în București, dar au fost eliminate.
Autorii mai propun ca șoferii să oprească motorul autoturismului la culoarea roșie a semaforului. Măsura, chiar dacă aparent nu folosește fluidizării traficului, poate influența pozitiv mediul poluat din intersecțiile aglomerate.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co