Stiri

Mărirea salariilor profesorilor din septembrie 2020, pusă sub semnul întrebării

Vești proaste pentru dascăli! Creşterile de salarii prevăzute de la 1 septembrie 2020, aşa cum este stipulat în Legea salarizării unitare, s-ar putea să nu mai fie acordate! O decizie definitivă nu a fost însă luată.

Ludovic Orban, premierul României
Dacă mă întrebaţi pe mine, eu nu cred că există resurse pentru a putea susţine aceste creşteri, care, practic, înseamnă obţinerea salariului de la nivelul anului 2022 de la 1 septembrie 2020. Practic, orice altă categorie din sectorul public ar putea cere acelaşi lucru. E suficient, există o creştere pe care am alocat-o de la 1 ianuarie, cred că foarte mulţi profesori, foarte multe cadre didactice, pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim şi că o astfel de creştere în avans, de la 1 septembrie, este foarte greu de finanţat.

Executivul va face o analiză pentru a vedea dacă aceste creșteri vor afecta ținta de deficit bugetar de 3,6%.

În Ordonanța de Urgență din 2018 este prevăzut că profesorii vor avea în 2020 o creștere a lefurilor de 75% din diferența rămasă , adică restul rămas după creșterea de 25% din septembrie 2019 – până la grila de salarizare prevăzută în Legea salariilor.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co