Stiri

Maia Sandu a câștigat, detașat, alegerile prezidențiale din Republica Moldova!

Este oficial! Pro-europeana Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale din Republica Moldova organizate duminică! A obținut 57,75% din totalul celor peste 1,6 milioane de voturi valabil exprimate, în timp ce contracandidatul său – Igor Dodon, a obţinut doar 42,25% din sufragii.

Maia Sandu a declarat că, imediat după validarea alegerilor, va demara consultări cu toate partidele parlamentare “pentru a găsi soluţii la problemele urgente ale cetăţenilor”.

Preşedintele ales al Republicii Moldova a vorbit, de asemenea, despre intenţiile sale de a construi “o politică externă cu demnitate”, capabilă să aducă beneficii cetăţenilor moldoveni.

Ea a subliniat necesitatea întăririi relaţiilor de bună vecinătate şi parteneriat strategic cu România şi Ucraina.

Pro-rusul Igor Dodon, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova,a declarat că ia în calcul contestarea rezultatelor scrutinului de duminică, pe motiv că au existat “încălcări fără precedent” ale legilor electorale, în special în Diaspora.

Vladimir Putin a fost printre primii care au felicitat-o pe Maia Sandu! Preşedintele rus și-a exprimat speranţa că activitatea acesteia în fruntea statului va contribui la dezvoltarea constructivă a relaţiilor dintre cele două ţări, a comunicat luni serviciul de presă al Kremlinului, preluat de presa internațională.

Ursula von der Leyen a felicitat-o, de asemenea, pe Maia Sandu pentru succesul din al doilea tur de scrutin din Republica Moldova. Preşedinta Comisiei Europene speră că victoria acesteia este “un apel clar pentru combaterea corupţiei şi restabilirea respectării statului de drept”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co