Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Mai mulți medici ce tratau deţinuţi, uciși în Kabul de o bombă detonată

Capitala afgană Kabul continuă să fie scena războiului și a tragediilor. Cel puţin cinci medici de închisoare au fost omorâți de o bombă detonată pe un drum, în timp ce se deplasau spre cea mai mare închisoare din Afganistan, titrează presa internațională.

Mişcarea Taliban a anunțat că nu este implicată în acest atac.

Potrivit primelor informaţii, au fost plasate mai multe bombe magnetice mici sub vehicule, iar mulţi i-au acuzat pe talibani de atentat, în pofida negocierilor de pace menite să pună capăt celor două decenii de război.

Trei medici, dintre care două femei, se numără printre cei ucişi. Cu toții lucrau la stăvilirea răspândirii noului tip de coronavirus în închisoarea Pul-e-Charkhi, unde se află mii de deţinuţi, inclusiv mulți insurgenţi talibani.

“Este trist şi de neimaginat în ziua de azi ca duşmanii umanităţii să vizeze lucrători din domeniul sănătăţii, cunoscuţi ca pacificatori”, a declarat un oficial din ministerul afgan al Sănătății.

După două decenii de război, sistemul afgan de sănătate publică este depăşit de numărul de victime cauzate de violenţele armate, dar şi de numărul tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

Afganistanul a anunţat 16 decese cauzate de noul tip de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co