Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Ludovic Orban: Deschiderea restaurantelor în spaţii închise este prematură

Ludovic Orban, prim-ministrul României, susține că deschiderea restaurantelor în spaţii închise este o măsură prematură, care poate duce, potrivit evaluării de risc epidemiologic pe care a făcut-o, la o creştere a numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Declaraţia premierului a venit ca răspuns la întrebarea potrivit căreia unele patronatele din turism anunţă că vor da în judecată Guvernul pentru subminarea economiei naţionale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie.

Şeful Executivului a precizat că, deocamdată, s-a permis deschiderea teraselor, iar cei care au hoteluri, aproape toţi au şi terase, deci pot asigura servirea mesei în aceste spaţii sau în sistem de room-service.

Totuși, Ludovic Orban a menţionat că, dacă lucrurile vor merge bine până la 1 iulie, au fost gândite şi alte măsuri de relaxare.

„Chiar și o întârziere cu două săptămâni a deschiderii restaurantelor din hoteluri pune România în mare dezavantaj competitiv față de alte țări din zonă, care au ridicat deja aceste restricții și, în același timp, aruncă în faliment mai mult de două treimi dintre hotelurile din țară”, susțin reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co