Stiri

LISTA băncilor cu pierderi nete!

„Optimizarea fiscală“ de care sunt acuzate unele instituţii de credit care activează pe piaţa locală este în continuare motiv de dispută între Ministerul Finanţelor/Guvern şi bănci. Acuzele oficialilor guvernamentali au fost reluate recent, mergându-se chiar până la invocarea unei posibile probleme de siguranţă naţională.

Ziarul Financiar a publicat lista băncilor care au raportat pierderi nete în fiecare an din perioada 2008-2016, Informaţiile sunt conform statisticilor transmise de Registrul Comerţului din datele primite pe bază de protocol de la Ministerul Finanţelor cu privire la situaţiile financiare anuale depuse.

Dincolo de invocata „optimizare fiscală“, criza economică, nivelul ridicat al creditelor neperformante  şi problemele de eficienţă ale băncilor comerciale au provocat pierderi pentru o parte dintre instituţiile de credit de pe piaţa locală. Bugetul a pierdut şi el o parte importantă din resursele virate de sectorul bancar, impozitele pe profit fiind în scădere în ultimii ani.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co