Stiri

Liderii europeni, discursuri impecabile în limba română

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk au transmis mesaje în limba română, la Ateneul Român.  Acolo a avut loc ceremonia de deschidere a preşedinţiei Consiliului UE.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a urat României „La mulți ani!” pentru Centenarul Marii Unirii pe care l-a sărbătorit de curând.

De asemenea, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk a vorbit doar în limba română. Acesta a fost convins că preşedinţia României va fi precum muzica lui George Enescu, energică și europeană. De asemenea, el a caracterizat națiunea română ca fiind  rezistentă și creativă.

Mai apoi, liderul european a citat din autori celebri, precum Nichita Stănescu, Mircea Eliade și Andrei Pleşu.

Liderii europeni au avut parte însă de o primire așa cum nu se așteptau. În jur de 800 de persoane au înfruntat ninsoarea și frigul aseară pentru a participa la un protest organizat în fața Ateneului din București.

Protestatarii au scandat mesaje pro-Europa și anti-PSD. Au spus și că partidul de la guvernare duce politici antieuropene. „We need UE”, „Vrem Europa, nu dictatură” sunt câteva dintre sloganele scandate, în timp ce pe latura dinspre Calea Victoriei a Ateneului a fost proiectat mesajul „We want EU, PSD wants Russia”.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co