Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Leul, în cădere liberă! Al doilea minim istoric într-o săptămână

Leul şi-a continuat marţi deprecierea faţă de euro și a atins un nou maxim istoric. Cursul afişat de Banca Naţională a României a fost de 4,7759 lei/euro, în creștere cu 0,30 de bani față de luni când a fost ultima cotaţie record a monedei naționale.

Deprecierea leului a început săptămâna trecută, după ce Florin Cîțu – ministrul de Finanțe – a declarat că deficitul României ar putea depăși în acest an 4% din Produsul Intern Brut. Acesta a mai afirmat că Guvernul PSD ținea două bugete paralele, unul prezentat în Parlament și altul arătat baronilor locali.

Deprecierea leului afectează sutele de mii de români cu rate în euro sau chirii, de asemenea se traduce prin scumpirea alimentelor care sunt din import, dar și prin facturi mai mari la telefonie mobilă.

Pe de altă parte, leul a câştigat teren în faţa dolarului american, care a ajuns la 4,31 lei, în scădere cu 0,14 de bani faţă de luni.

Moneda naţională s-a apreciat şi faţă de francul elveţian, până la 4,35 lei. În schimb, gramul de aur s-a scumpit până la 203 lei.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co