Imobiliare Valea Prahovei
REGIONAL

Legea dării în plată a crescut prețul chiriilor din București

Prețul chiriilor din București a crescut cu 10% în unele cartiere din București, la o lună de la intrarea în vigoare a legii dării în plată, scrie B365.ro.

În Capitală, numărul celor interesaţi să cumpere locuinţe a scăzut cu 15 procente, informează digi24.ro. Conform sursei citate, motivul este că băncile au crescut avansul la creditele imobiliare în lei.

„Văd un interes al celor care cumpără în scop investiţional, în sensul în care am avut clienţi care au dorit 4 apartamente, 10 apartamente. Legea dării în plată dacă într-adevăr va funcţiona, atunci persoanele care îşi dau locuinţele către bănci vor trebui totuşi să stea undeva cu chirie, atunci probabil va creşte puţin şi piaţa de chirie”, declară Antoanela Comşa, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar.

Totodată, la o lună de la intrarea în vigoare a legii dării în plată, pentru apartamentele situate în zone semicentrale, proprietarii solicită mai mult, susține Digi24.

„Vorbim spre exemplu la un apartament de două camere 300-350 de euro – avem o creştere de 50 de euro, practic aproape de 10 la sută. Au crescut în zona Crângaşi, Unirii, zona Iancului, sunt zone care au un acces foarte uşor pentru metrou, acolo unde nu avem metrou chiriile au crescut într-un ritm foarte scurt”, a completat Marian Teleleu, reprezentantul unui broker imobiliar.

Preţurile apartamentelor scumpe din nordul Capitalei au rămas însă neschimbate.

Sursa: B365.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co