Stiri

Legea conversiei creditelor, neconstituțională

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a anunțat că judecătorii CCR au admis excepția de neconstituționalitate ridicată de Guvern, în cazul Legii conversiei creditelor în franci elvețieni. Primul motiv menționat de Dorneanu tine de „încălcarea gravă a principiului bicameralismului”, în sensul că între propunerea legislativă care a început la Senat și până la actul adoptat de Camera decizională există o diferență substanțială.
Al doilea motiv tine de faptul că CCR a considerat că soluția pe care a adoptat-o Camera Deputaților, de reconversie la data încheierii contractului, este greșită și nu corespunde nici unor directive europene.

Într-o conferință de presă, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isarescu, a declarat că decizia este corectă, iar cei care au credite în franci elvețieni pot apela la Codul civil, la capitolul impreviziune, acolo unde pot găsi soluții. Proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților pe 18 octombrie 2016. Potrivit actului normativ, creditele în franci elvețieni ar fi trebuit să fie convertite în lei la cursul de la data încheierii contractului. Conversia s-ar fi realizat prin act adițional.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co