CULTURA

Lege pentru clădirile istorice

Clădirile istorice ar putea fi scutite de impozit prin lege. Este vorba despre un proiect de modificare a Codului Fiscal, cu scopul scutirii de impozit în cazul clădirilor istorice și al terenurilor acestora, indiferent de forma de proprietate, public sau privat. În felul acesta, restaurarea lor ar avea mai multe resurse finaciare. În prezent, legea permite doar consiliilor locale să decidă dacă o anumită clădire poate sau nu să fie scutită de impozit.

Parlamentarii propun eliminarea acestei prerogative a aleșilor locali. În plus, inițiatorii proiectului cred că noul Cod Fiscal nesocotește principiile Legii protejării Monumentelor istorice, întrucât acestea ar reprezenta valori de interes național, indiferent de regimul de proprietate și de starea lor de conservare. Pe de-altă parte, bucureștenii știu că multe dintre aceste clădiri sunt sedii de partide sau sunt locuite de nume cu notorietate.

Legea conservării monumentelor istorice spune că autoritățile locale ar trebui să sprijine conservarea și restaurarea acestor monumente, prin facilitate de ordin fiscal.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co